Bröllop Trefaldighetskyrkan Arvika

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se 

Hösten 2019 träffade jag Elin & John-Anders i mitt hem för att planera fotografering av deras bröllop. John-Anders kommer från Arvika och Elin från Årjängstrakten. De hade träffats några år tidigare och nu bestämt sig för att gifta sig i Arvika efter att ha flyttat från Värmland till Oslo. Då deras familj och vänner fortfarande bodde kvar i Värmland så var det enklare att samla alla i Arvika. De hade tänkt igenom sitt bröllop noggrant och bestämt sig för att gifta sig 22 februari 2020. Anledningen var att de ville ha ett bröllop vid en tidpunkt då inte alla andra gifte sig och för att de hoppades på att få snö då slutet av februari är den snösäkraste månaden i Värmland enligt vad de forskat fram. Tyvärr blev det ju en snöfri vinter så någon snö fick vi inte på deras bröllopsdag däremot en strålande sol och nästintill storm vilket gjorde det svårt att fota utomhus då den starka vinden gjorde det oerhört kallt. Men bröllop blev det trots allt. Paret gifte sig i Trefaldighetskyrkan i Arvika och hade bröllopsmiddag och bröllopsfest på Scandic hotell i Arvika. Jag mötte upp med paret redan vid tio på förmiddagen och fotade både brudgummens och brudens förberedelser inför bröllopet. Då bröllopet var på eftermiddagen så hann vi först med att fota en sk. first look av paret. First look är populärt idag då det är ett förevigande av när paret ser varandra för första gången under deras stora dag. Många gör det före själva bröllopet för att kunna få bilder av ögonblicket. Vi hann även med en tur ut till Viksholmen och Sågudden för att fota parporträtt av det blivande paret men då vinden var för stark och paret frös så bestämde vi oss för att åka tillbaka till hotellet och fota där. Scandic Hotell eller Statt som det kallas i folkmun är en fin byggnad att fota i. Den är gammal och har mycket charm. Här hittade vi flera fina ställen att fota paret och göra minnesvärda bilder från deras bröllopsdag före vi avslutade för själva vigseln i Trefaldighetskyrkan. Vigseln var vacker och stämningsfull i en vacker kyrka dit det anlänt ett 100-tal gäster för att bevittna Elin och John-Anders bröllop. Efter vigseln var det dags för bröllopsmiddag och bröllopsfest. Att fota en bröllopsmiddag och bröllopsfest handlar till stor del om att fotografera alla talare och skålar som utbringas på en bröllopsfest, men än viktigare är att vara vaksam och försöka fånga alla oförutsedda ögonblick som när någon ramlar av stolen eller när någon gör något tokigt. Detta är den stora utmaningen. Man vet aldrig vad man får uppleva på en bröllopsfest men en sak kan man vara säker på och det är att något kommer att hända. Min sista bild från denna minnesvärda dag med Elin och John-Anders fick bli när jag helt plötsligt fick se dem ligga under bordet och kyssa varandra. En passande avslutning på en fin dag.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.