Landskap & natur i Arvika

Jag fann min kärlek till fotografin ganska sent. Jag började fotografera nånstans runt 2013-2014.

Jag har alltid haft en kreativ ådra och en vilja att skapa saker. När jag var yngre tecknade jag mycket och var enligt bedömare bra på det. Jag har även jobbat med att bygga egna möbler och haft ett stort intresse för inredning. Inget av detta har dock kunnat hålla mitt intresse vid liv någon längre tid före jag fann kameran. Det började med ett starkt sug efter att hitta en skapande aktivitet. Jag visste emellertid inte vad det var jag sökte efter. En dag visade min son några bilder som en rysk trebarnsmamma från Ryssland hade tagit. Kvinnan var i trettioårsåldern och bodde på landet i Ryssland. Hennes namn är Elena Shumilova och då när jag såg hennes bilder var hon fortfarande ganska okänd. Idag är hon känd över hela världen. Hon fotade sina barn i naturen där hon bodde med sin familj. Jag blev oerhört fascinerad när jag såg bilderna. Inte så mycket av barnen som hur hon fångade ljuset. Jag kände igen mig i hur hon fångade ljuset. Det är så jag ser det i mitt huvud och så jag såg det när jag tecknade. Det var som att något inombords klickade till. Jag hade funnit det jag sökte efter. Sedan dess har jag och kameran varit ständiga följeslagare. Jag har nästan alltid med mig kameran var jag än är för att fånga vackra ögonblick runt omkring mig. Till att börja med var jag ute mycket i naturen och fotade landskapsbilder. Framförallt fotade jag där jag bor runt Arvika men började snart åka runt och fota på unika platser även utanför Arvika. Jag åkte till och med till andra länder för att få fota unika landskap. Jag har framförallt fotat mycket landskap i Norge och kommer så småningom att lägga upp en sida även för det. Nedan kan du se några av de bilder jag tagit genom åren.

Idag fotar jag inte landskap så ofta längre. Idag driver jag ett eget företag och erbjuder fotograferingstjänster både till privatpersoner inom allt möjligt från bröllop, småbarn, graviditet till boudoir med mera. Men det händer fortfarande att jag tar en tur ut i skogen och fotar landskap. För mig är det som en meditation att vandra runt i naturen med kameran i handen och njuta av allt det vackra och framförallt stillheten som finns där.

Om du vill se fler av mina landskapsbilder från Arvika gå till min sida för Arvika landskapsbilder.


Publicerat

i

av