Bröllop – Mikaelikyrkan Arvika – Ida & Henrik

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se 

En av de mest minnesvärda bröllopen jag fotat är Ida & Henriks bröllop sommaren 2019. Ida ringde upp mig och bokade mig som fotograf nästan ett och ett halvt år före bröllopet. Varför så tidigt frågade jag? För att jag vill att just du ska fota vårt bröllop. Jag vill inte ha en annan fotograf svarade hon. Ida började uppenbart planera sitt bröllop tidigt. Ett drygt år hann försvinna före vi träffades nästa gång i hennes hem på hennes bröllopsdag. Jag inledde dagen med att fota hennes förberedelser när hon hade en frissa på besök som hjälpte henne både med hår och makeup. När Ida hade gjort sig färdig så tog vi lite porträtt bilder av henne i hennes bröllopsklänning före vi åkte till Sågudden för att fota en sk. first look med hennes blivande make Henrik. First look har varit populärt nu några år och går ut på att brudgummen ska möta bruden för första gången den dagen iklädd bröllopsklänning. Du kan se några av bilderna jag tog ovan i galleriet. Klicka på dem för att förstora. Efter att bruden och brudgummen träffats för första gången den dagen så drack de lite champagne i gräset vilket jag också förevigade. Vi åkte sedan vidare till stadsparken i Arvika för att fota lite porträtt där men tiden började bli knapp och det började bli dags för att åka till kyrkan för vigsel. Lagom till jag kom till kyrkan så öppnade sig himlen och regnet öste ned. Dagen hade börjat med strålande väder men nu kom regnet och åskan. Det gjorde inte så mycket eftersom vigseln såklart hålls i i kyrkan under tak. Väl i kyrkan möttes jag av ett hundratal inbjudna gäster som kommit för att bevittna Ida och Henriks bröllop i Mikaelikyrkan i Arvika. Väl på plats så anslöt jag till Henrik som väntade på bruden som strax efter lämnades över av hennes far som sig bör. Efter vigseln och efterföljande gratulationer åkte paret och bröllopsgästerna till Skutboudden i Brunskog utanför Arvika för att påbörja bröllopsmiddagen och den efterföljande festen. Jag åkte med dit för att fota brudskålen och gästerna när paret anlände till platsen för att sedan ta en paus i mitt fotande då jag och paret planerat att jag skulle komma tillbaka på kvällen för att fota. Senare på kvällen åkte jag tillbaka till Skutboudden och fotograferade såväl bröllopsmiddag som bröllopsfesten, skärning av tårta och brudvalsen vid midnatt. Före dess hann vi även med att gå ned till bryggan och ta bilder av paret när de dansade på bryggan i solnedgången. Jag avslutade mitt uppdrag med att fota paret när de avslutade bröllopsmiddagen och öppnade festen med brudvalsen, vilket satte punkt för en underbar dag med ett underbart par.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.