Yoga vid soluppgången

Livsstilsfotograf i Arvika

Vad är livsstil? Svaret på den frågan har många svar. Många tänker på hälsa som livsstil och självklart hänger hälsa ihop med en sund livsstil men det finns ju också de som har en osund livsstil.

För mig handlar livsstil mer om vad vi gör och detta kan inbegripa hälsa men behöver inte ha något med hälsa att göra. För mig handlar livsstil om vad vi gillar att göra när vi är fria att göra vad vi vill. Det handlar om att utrycka vilka vi är genom vad vi gör. En del gillar mode och gillar att klä upp sig – en del gillar att träna sin kropp – en del andra gillar att bara vara i naturen – eller kanske gå på vandring i naturen. Andra har en livsstil som går ut på underhålla sig själv, kanske genom att spela spel på datorn eller kanske kolla serier och film, eller kanske åka på en resa.

Själv gillar jag att fotografera. Jag gillar både att jobba med fotografi dvs. åta mig uppdrag av kund och fota deras barn, eller kanske fota deras bröllop osv. När jag inte har ett uppdrag så jobbar jag åt mig själv med egna projekt inom fotografi så min livsstil är att vara fotograf.

Sedan jag startade mitt företag som fotograf så har jag mestadels jobbat med ”vanliga” fotografi tjänster som bröllop och porträtt av familjer, småbarn, nyfödda, graviditet.

Jag älskar att fota människor och att fota bröllop och porträtt är väldigt kul. Men med tiden så har jag längtat efter att göra något som känns mer naturligt och autentiskt och det är där livsstils fotografering kommer in i bilden. När jag fotar bröllop och porträtt så måste jag leta upp en vacker plats, belysa mina kunder med hjälp av ljusutrustning och hjälpa mina kunder att posera på ett bra sätt för att kunna ta ett vackert fotografi. Men när jag fotar människor som gör något de älskar att göra som exempelvis en fotbollsspelare som spelar fotboll eller kanske en dansare som dansar så kan jag fota vad som händer i ögonblicket utan att behöva ta hänsyn till var vi är, hur ljuset är eller hur de rör sig och detta är väldigt tillfredställande då jag kan fokusera på att fånga ögonblicket snarare än att skapa ett ögonblick.

Jag har därför jobbat mer och mer med livsstils fotografering och gillar det mycket. Det känns naturligt och äkta att fotografera en, eller flera, människor som gör något som de älskar att göra. Genom åren har jag samlat på mig en hel del bilder som representerar olika livsstilar och har nu skapat ett galleri där du kan se vad jag fotat tidigare för att kunna bilda dig en uppfattning om du vill boka mig som fotograf.

Om du vill kolla mina bilder för livsstil klicka här!


Publicerat

i

av