Bröllop i Högvalta Arvika

Sommaren 2022 åkte jag till Högvalta för att fota Tina och Linus bröllop. De hade valt att viga sig på en brygga vid deras sommarhus i Högvalta. En otroligt vacker plats för ett bröllop. Tina hade också valt att kontakta en pensionerad präst som var hennes präst vid Tinas konfirmation. Bröllopet bevittnades av ett trettiotal gäster. Efter vigseln åkte jag och paret samt gäster vidare till Sjövinden i Arvika där vi fick fin bröllopsmiddag och fest.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

Bröllop Mikaeligården Arvika

Nedan finner du lite bilder från det charmiga paret Johan och Jessys bröllop på Mikaeligården i Arvika. En del av parporträtten fotade jag på Viksholmen och Sågudden i Arvika.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

Bröllop i Ny kyrka Ottebol

12 juni 2021 åkte jag till Ny kyrka i Ottebol strax utanför Arvika för att fota Madeleine & Fredriks bröllop. Paret bor i Göteborgsområdet men Fredrik kommer från Ottebol från början. De hade bestämt sig för att gifta sig vid Ny kyrka. Bröllopsparet hade bestämt sig för att genomföra vigseln utanför kyrkan då det var en fin dag med fint väder och pga. rådande covidrestriktioner. Endast den närmaste familjen närvarade under vigseln samt jag som fotograf. Det var en fin vigselakt i den Svenska naturen när den visar upp sig från sin bästa sida. Efter vigseln tog jag med mig paret på en promenad i området runt kyrkan och tog lite fina porträtt både av paret och individuellt. Det var ett glatt bröllopspar som åkte vidare till familjen för bröllopsmiddag efter att vi var färdiga med fotograferingen. Själv gjorde jag samma sak. Jag åkte vidare hem till Arvika för att äta en bit god mat och titta igenom bilderna efter ett fint möte med ett vackert och trevligt par på en fin Svensk sommardag.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

Fotografering med rockbandet Kickstiff

En vacker sensomarkväll i slutet av augusti 2021 åkte jag till Ingesunds folkhögskola i Arvika för att fota ett rockband som kallar sig Kickstiff. Bandet består av fyra killar från olika delar av Värmland. Deras musik låter lite som AC/DC. Vi hade en kul kväll och fotade runt på Ingesunds skolområde och skapade bilder för deras marknadsföring.

Bandet startade hösten 2020 och de släppte sin första singel augusti 2021. De har även haft sina första spelningar och är på väg uppåt.

Någon månad efter jag fotat killarna så hörde de av sig igen och ville att jag skulle filma dem för deras YouTube kanal. Resultatet kan du se och höra på deras YouTube sida. Du kan även höra mer av deras musik på Spotify.

Besök gärna deras Facebook eller Instagram sida för mer bilder av bandet.

Kontakta mig för mer information eller bokning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

Företagsporträtt med Webkreativ

När jag fotar personal på företag så brukar jag normalt sett fota många personer. Men ibland kommer det enmansföretagare som behöver professionella porträttbilder för sitt företag. I slutet av november 2021 kom Damir från webkreativ på besök. Han behövde hjälp med flera saker. Han är på väg att starta upp en hemsida för att sälja vaxljus online. Vi började med att ta lite produktbilder för hans hemsida. Damir säljer inte bara vaxljus. Han driver även ett företag som heter Webkreativ där han erbjuder det mesta vad gäller hemsidor från design, logotyp, hemsida, webshop, visitkort till broschyrer och mycket mer. Avslutningsvis fotade jag lite porträttbilder i studion av Damir för hans hemsida. Nedan kan du se lite exempel på de bilder jag tog av honom.

När du beställer personalfotografering hos mig så får du det som du vill ha det och om du inte vet hur du vill ha det så kan jag råda dig genom att visa olika exempel på tidigare personalbilder. Jag kan också råda dig vilken bakgrund du kan använda för dina personalbilder. Via photoshop kan jag i efterhand lägga in nästan vilken bakgrund som helst så du kan få din personliga touch på dina personalbilder eller porträtt. Jag erbjuder fotografering av enskilda porträtt eller personalbilder för hela din personal både i min studio i Arvika eller på ditt företag. Jag har en mobil studio som jag monterar på plats. Den behöver inte mer än ca: 8-9 kvadratmeter ledig yta för att få plats. Även om min studio är i Arvika så erbjuder jag mina tjänster som personalfotograf över hela Värmland.

Kolla gärna in min hemsida för företag för mer info om vilka fotograftjänster jag erbjuder för företag och se mer bilder från tidigare uppdrag.

Kontakta mig för mer information eller bokning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

Bröllopsdag i Stadsparken & Sågudden Arvika

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

En gråmulen lördag i mitten av augusti sommaren 2020 träffade jag Mohammad från Syrien och Maria från Jordanien i Stadsparken Arvika för att fota deras bröllopsdag. Det var deras första bröllopsdag och de hade nu varit gifta ett år. När de gifte sig så hade de ingen fotograf på plats så de ville fira sin bröllopsdag med fina bilder från Arvika. I Arvika har vi många fina platser att fota bröllopspar på och mina favorit platser är Stadsparken som samma år som jag fotade Mohammad och Maria blev utsedd till Sveriges vackraste stadspark. Bredvid Stadsparken ligger ett strövområde som heter Sågudden vilket tillsammans med Stadsparken är de bästa två områden i Arvika. Här fotade jag runt några timmar med det vackra paret och skapade bilder som de kan njuta av i många år framåt och lämna efter sig till kommande generationer.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.

Grundläggande utbildning i kamerateknik

Hej!

I samarbete med Proffs Radio Tv Foto kommer jag, Peter Nilsson på PixPep, den 8 augusti kl. 15.00 – 17.30 hålla en utbildning och genomgång i grundläggande kamerateknik. Vi möter upp utanför Proffs Radio Tv Foto vid torget. Pris är 500:-. Anmälan och betalning sker hos Proffs Radio Tv Foto vid torget.

I den här utbildningen kommer vi att fokusera på praktiska övningar av det du behöver kunna för att få ut mer av din fotografi. Nedan beskrivs några av de saker vi ska jobba med.

Moment som ingår är:

  • Exponeringstriangeln; bländare, slutartid, ISO. 
  • Vilka program du ska använda för olika typer av fotografering
  • Hur du får kort eller stort skärpedjup
  • Olika fokuserings metoder för olika typer av fotografering
  • Ljusmätning 
  • Med mera.

Eftersom det finns många olika kameramärken och alla skiljer sig åt så är det svårt för utbildaren att säga var du hittar vad på just din kamera. För att få ut så mycket som möjligt av din utbildning är det bra om du själv läser din instruktionsbok till din kamera och lär dig var du hittar och ändrar slutartid, bländare och ISO inför utbildningen. Alternativt tar du med dig instruktionsboken. Du kommer då att kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt. Du kan också följa med i hur jag gör på min kamera.

Välkommen till vår utbildning 8 augusti kl. 15.00.

P.S. Glöm inte bort att anmäla dig och betala på Proffs radio tv och foto vid torget.

Vid frågor skicka mail till: mail@pixpep.se

Bröllop Trefaldighetskyrkan Arvika

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

Hösten 2019 träffade jag Elin & John-Anders i mitt hem för att planera fotografering av deras bröllop. John-Anders kommer från Arvika och Elin från Årjängstrakten. De hade träffats några år tidigare och nu bestämt sig för att gifta sig i Arvika efter att ha flyttat från Värmland till Oslo. Då deras familj och vänner fortfarande bodde kvar i Värmland så var det enklare att samla alla i Arvika. De hade tänkt igenom sitt bröllop noggrant och bestämt sig för att gifta sig 22 februari 2020. Anledningen var att de ville ha ett bröllop vid en tidpunkt då inte alla andra gifte sig och för att de hoppades på att få snö då slutet av februari är den snösäkraste månaden i Värmland enligt vad de forskat fram. Tyvärr blev det ju en snöfri vinter så någon snö fick vi inte på deras bröllopsdag däremot en strålande sol och nästintill storm vilket gjorde det svårt att fota utomhus då den starka vinden gjorde det oerhört kallt. Men bröllop blev det trots allt. Paret gifte sig i Trefaldighetskyrkan i Arvika och hade bröllopsmiddag och bröllopsfest på Scandic hotell i Arvika. Jag mötte upp med paret redan vid tio på förmiddagen och fotade både brudgummens och brudens förberedelser inför bröllopet. Då bröllopet var på eftermiddagen så hann vi först med att fota en sk. first look av paret. First look är populärt idag då det är ett förevigande av när paret ser varandra för första gången under deras stora dag. Många gör det före själva bröllopet för att kunna få bilder av ögonblicket. Vi hann även med en tur ut till Viksholmen och Sågudden för att fota parporträtt av det blivande paret men då vinden var för stark och paret frös så bestämde vi oss för att åka tillbaka till hotellet och fota där. Scandic Hotell eller Statt som det kallas i folkmun är en fin byggnad att fota i. Den är gammal och har mycket charm. Här hittade vi flera fina ställen att fota paret och göra minnesvärda bilder från deras bröllopsdag före vi avslutade för själva vigseln i Trefaldighetskyrkan. Vigseln var vacker och stämningsfull i en vacker kyrka dit det anlänt ett 100-tal gäster för att bevittna Elin och John-Anders bröllop. Efter vigseln var det dags för bröllopsmiddag och bröllopsfest. Att fota en bröllopsmiddag och bröllopsfest handlar till stor del om att fotografera alla talare och skålar som utbringas på en bröllopsfest, men än viktigare är att vara vaksam och försöka fånga alla oförutsedda ögonblick som när någon ramlar av stolen eller när någon gör något tokigt. Detta är den stora utmaningen. Man vet aldrig vad man får uppleva på en bröllopsfest men en sak kan man vara säker på och det är att något kommer att hända. Min sista bild från denna minnesvärda dag med Elin och John-Anders fick bli när jag helt plötsligt fick se dem ligga under bordet och kyssa varandra. En passande avslutning på en fin dag.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.

Landskap & natur i Arvika

Jag fann min kärlek till fotografin ganska sent. Jag började fotografera nånstans runt 2013-2014.

Jag har alltid haft en kreativ ådra och en vilja att skapa saker. När jag var yngre tecknade jag mycket och var enligt bedömare bra på det. Jag har även jobbat med att bygga egna möbler och haft ett stort intresse för inredning. Inget av detta har dock kunnat hålla mitt intresse vid liv någon längre tid före jag fann kameran. Det började med ett starkt sug efter att hitta en skapande aktivitet. Jag visste emellertid inte vad det var jag sökte efter. En dag visade min son några bilder som en rysk trebarnsmamma från Ryssland hade tagit. Kvinnan var i trettioårsåldern och bodde på landet i Ryssland. Hennes namn är Elena Shumilova och då när jag såg hennes bilder var hon fortfarande ganska okänd. Idag är hon känd över hela världen. Hon fotade sina barn i naturen där hon bodde med sin familj. Jag blev oerhört fascinerad när jag såg bilderna. Inte så mycket av barnen som hur hon fångade ljuset. Jag kände igen mig i hur hon fångade ljuset. Det är så jag ser det i mitt huvud och så jag såg det när jag tecknade. Det var som att något inombords klickade till. Jag hade funnit det jag sökte efter. Sedan dess har jag och kameran varit ständiga följeslagare. Jag har nästan alltid med mig kameran var jag än är för att fånga vackra ögonblick runt omkring mig. Till att börja med var jag ute mycket i naturen och fotade landskapsbilder. Framförallt fotade jag där jag bor runt Arvika men började snart åka runt och fota på unika platser även utanför Arvika. Jag åkte till och med till andra länder för att få fota unika landskap. Jag har framförallt fotat mycket landskap i Norge och kommer så småningom att lägga upp en sida även för det. Nedan kan du se några av de bilder jag tagit genom åren.

Idag fotar jag inte landskap så ofta längre. Idag driver jag ett eget företag och erbjuder fotograferingstjänster både till privatpersoner inom allt möjligt från bröllop, småbarn, graviditet till boudoir med mera. Men det händer fortfarande att jag tar en tur ut i skogen och fotar landskap. För mig är det som en meditation att vandra runt i naturen med kameran i handen och njuta av allt det vackra och framförallt stillheten som finns där.

Om du vill se fler av mina landskapsbilder från Arvika gå till min sida för Arvika landskapsbilder.

Bröllop – Mikaelikyrkan Arvika – Ida & Henrik

Behöver du en bröllopsfotograf? Kontakta mig för mer information eller beställning: 0730-412373 mail@pixpep.se eller skicka meddelande

En av de mest minnesvärda bröllopen jag fotat är Ida & Henriks bröllop sommaren 2019. Ida ringde upp mig och bokade mig som fotograf nästan ett och ett halvt år före bröllopet. Varför så tidigt frågade jag? För att jag vill att just du ska fota vårt bröllop. Jag vill inte ha en annan fotograf svarade hon. Ida började uppenbart planera sitt bröllop tidigt. Ett drygt år hann försvinna före vi träffades nästa gång i hennes hem på hennes bröllopsdag. Jag inledde dagen med att fota hennes förberedelser när hon hade en frissa på besök som hjälpte henne både med hår och makeup. När Ida hade gjort sig färdig så tog vi lite porträtt bilder av henne i hennes bröllopsklänning före vi åkte till Sågudden för att fota en sk. first look med hennes blivande make Henrik. First look har varit populärt nu några år och går ut på att brudgummen ska möta bruden för första gången den dagen iklädd bröllopsklänning. Du kan se några av bilderna jag tog ovan i galleriet. Klicka på dem för att förstora. Efter att bruden och brudgummen träffats för första gången den dagen så drack de lite champagne i gräset vilket jag också förevigade. Vi åkte sedan vidare till stadsparken i Arvika för att fota lite porträtt där men tiden började bli knapp och det började bli dags för att åka till kyrkan för vigsel. Lagom till jag kom till kyrkan så öppnade sig himlen och regnet öste ned. Dagen hade börjat med strålande väder men nu kom regnet och åskan. Det gjorde inte så mycket eftersom vigseln såklart hålls i i kyrkan under tak. Väl i kyrkan möttes jag av ett hundratal inbjudna gäster som kommit för att bevittna Ida och Henriks bröllop i Mikaelikyrkan i Arvika. Väl på plats så anslöt jag till Henrik som väntade på bruden som strax efter lämnades över av hennes far som sig bör. Efter vigseln och efterföljande gratulationer åkte paret och bröllopsgästerna till Skutboudden i Brunskog utanför Arvika för att påbörja bröllopsmiddagen och den efterföljande festen. Jag åkte med dit för att fota brudskålen och gästerna när paret anlände till platsen för att sedan ta en paus i mitt fotande då jag och paret planerat att jag skulle komma tillbaka på kvällen för att fota. Senare på kvällen åkte jag tillbaka till Skutboudden och fotograferade såväl bröllopsmiddag som bröllopsfesten, skärning av tårta och brudvalsen vid midnatt. Före dess hann vi även med att gå ned till bryggan och ta bilder av paret när de dansade på bryggan i solnedgången. Jag avslutade mitt uppdrag med att fota paret när de avslutade bröllopsmiddagen och öppnade festen med brudvalsen, vilket satte punkt för en underbar dag med ett underbart par.

Vill du se fler bröllopsbilder från det här och andra bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri.