Bröllop i Älgå Arvika

26 augusti 2017 åkte jag till Älgå för att fota Mats & Marikas bröllop. Vi träffades en stund före för att diskutera upplägg och äta lite mat med de inbjudna gästerna. Bröllopet hölls för närmaste familjen och vänner. Ca 30 personer hade kommit för att fira paret. Bröllopet hölls överraskande nog på bryggan vid Älgå Bygdemuseum istället för i Älgå kyrka som bara ligger ett stenkast därifrån. Det var ett mycket bra upplägg då det var en strålande vacker dag och solen sken i kapp med paret. Mitt uppdrag var ganska kort och enkelt. Jag skulle bara fotografera parets bröllop och ta lite porträtt bilder av dem och familjen. Efter bröllopet gick vi därför en runda i området och tog lite parbilder. Jag känner till detta område väl då jag varit här och fotat bröllop förut. Det är ett väldigt vackert område där man kan ta fina porträtt av brudparet i omväxlande miljöer utan att behöva gå mer än ett hundratal meter. Älgå ligger väldigt vackert vid Glafsfjorden och idag var det ovanligt nog helt vindstilla vilket gjorde det möjligt att ta fina bilder av paret med perfekta speglingar i det lugna vattnet. Här har vi också en väldigt vacker gammal laxtrappa en bit inne i skogen och Älgå bygdemuseum förstås. Vill du se fler bilder kan du kolla mitt bröllopsgalleri.

Photoshop & Lightroom utbildning i Arvika

Hej!

I slutet av januari 2021, troligen 27 januari, kommer jag att starta en utbildning i Photoshop och Lightroom i Arvika. Utbildningen riktar sig till dig som är nybörjare eller som har använt programmen ett tag men inte fått kläm på alla möjligheter som programmen erbjuder. Vi kommer att gå igenom de verktyg som finns i båda programmen och jag kommer att visa med exempel hur man redigerar sina bilder med hjälp av de verktyg som finns i både Photoshop och Lightroom. Jag kommer att visa när ni bör använda Lightroom och när det är dags att använda Photoshop. Ni kommer även att få arbetsuppgifter under utbildningen där jag handleder er.

Utbildningen kommer att hållas under fem tillfällen. Söndagar 16-19. Priset för femton timmars utbildning är 2000:-. Betalning av utbildning sker efter ungefär halva utbildningen. Plats för utbildning blir troligtvis Ritz alternativt Sporthallen.  Exakt datum för kursstart kommer när jag vet hur många som är intresserade.

Förkunskaper är bra men inte ett krav. Du kommer att få ut mer av utbildningen om du har möjlighet till att ta med dig en laptop till utbildningen och om du har ett Adobe CC abonnemang. Adobe CC kostar 120:- månaden och då har du tillgång till både Lightroom och Photoshop både på dator och mobil.

Om ovan information låter intressant för dig skulle jag vilja att du att du skickar ett mail till mig mail@pixpep.se och anmäler dig som intresserad. Det är inte bindande att anmäla sig som intresserad. Jag kommer att skicka ut en ny förfrågan senare när jag fått tillräckligt många som är intresserade. Om du då svarar ja är det bindande.

Om du undrar över något tveka inte att fråga.

Med vänlig hälsning

Peter Nilsson 0730-412373 mail@pixpep.se

Bröllopsfotografering i Arvika och Gräsmark kyrka

15 juli 2017 mötte jag upp med Malin och Jimmy i Arvika Stadspark för att fota porträtt av brudparet före de gifte sig. Både Malin och Jimmy kommer från Arvika. Vi vandrade genom Stadsparken, Sågudden och avslutade på Sågudden i ett strålande sommar väder. Av alla par jag fotat så har jag aldrig träffat ett par som hade så underbar kärleksfull energi som Malin och Jimmy. När vi började fota så frågade de hur de skulle bete sig framför kameran. Vara bara med varandra så observerar jag och fotar svarade jag. Och det gjorde de. Bilderna blev väldigt vackra och naturliga av paret. De glömde bort mig och var med varandra och gav mig fina möjligheter att fota naturliga porträtt av bröllopsparet. När vi var färdiga med parporträtten åkte vi till Gräsmark Kyrka där de gifte sig. Efter vigseln åkte de till festen och jag var färdig med mitt uppdrag. En del par vill att jag ska vara med hela dagen medan andra nöjer sig med att jag fotar vigselakten och tar fina porträtt av dem. Själv föredrar jag att vara med hela dagen. Inte bara för att jag tjänar mer pengar utan för att jag anser att varje bröllop är en unik story och att en story berättas bäst om hela storyn berättas. Mer bilder finns i mitt bröllopsgalleri.

Stadsbilder Arvika

Under de åren jag har varit fotograf så har jag provat det mesta. Jag började som landskapsfotograf men upptäckte redan tidigt att även stadsmiljöer är en form av landskap – ett stadslandskap. Jag har rest runt i världen bara för att få fota unika landskapsmiljöer men också för att få möjligheten att fota unika stadsmiljöer. Den stadsmiljö jag fotat mest är såklart min egen hemstad. Jag insåg tidigt att min närmiljö både när det gäller landskap och stadsmiljöer är den miljö där jag bör träna mest på för att lära mig att bli en bra fotograf. Jag är en person som inte bara gillar att fota – jag gillar också att röra på mig både i naturen och i staden och jag har alltid med mig kameran för att kunna fånga olika motiv. Detta har medfört att jag genom åren tagit många bilder på min hemstad Arvika både när det gäller natur och stadsmiljö. Jag har i denna artikel valt att presentera några av de foton jag gillar mest av Arvikas stadslandskap. Om du är intresserad av några av mina bilder för din vägg hemma eller kanske på ditt kontor så kan du beställa print hos mig. Kontakta mig på Email: mail@pixpep.se Om du vill se mer av vad jag jobbar med i mitt företag PixPep kan jag också rekommendera att du kollar in mitt galleri för mer bilder av andra motiv.

Fotografering av bröllopsdag i Arvika

20 augusti 2016 mötte jag upp med Nasir & Hazhin Safari från Kurdistan i Arvika stadspark för att fota deras första bröllopsdag. Nasir & Hazhin som hade gift sig ett år tidigare hade inga bilder från sitt bröllop och valde att hyra in mig som fotograf för att få lite bilder iklädda sina bröllopskläder. Jag fotade dem i Stadsparken och på Sågudden i Arvika. Vi hade tur med vädret då regnet kom direkt efter vi var klara med vår fotografering. Det var mulet nästan hela tiden vilket är mitt favoritväder att fota i. Många tror att det bästa vädret är blå himmel och en gassande sol men sanningen är den att det är det sämsta vädret att fota i då ljuset blir för starkt och skuggorna för hårda. I mulet väder får jag ett mjukt ljus pga att ljuset tränger igenom molnen och skapar ett mer diffust och mjukt ljus. När bröllopspar ber om att få bli fotade i klart väder ställer jag dem i skuggan och fotar med blixt för att undvika solens hårda strålar. För att se fler bilder kan du kolla in mitt bröllopsgalleri.

Bröllopsfotografering Älgå Kyrka, Arvika

30 juli 2016 fotograferade jag Kim och Liv när de gifte sig i Älgå Kyrka Arvika. Vi mötte upp före bröllopet och tog bilder på paret i Glava där de bor. Vi åkte sedan vidare till Älgå kyrka för att fota bröllopet. Efter bröllopet hoppade paret in i en tjusig amerikanare som tog dem till Glava hembygdsgård där de skulle ha festen. Vi hade kommit överens om att ta några mer foton före vi gick på bröllopsmiddagen och festen. En del par vill fota sina parporträtt före bröllopet och en del vill fota efter men då jag blivit mer erfaren att fota parporträtt på bröllop har jag insett att det är en bra variant att dela upp det och fota lite före och lite efter bröllopet så paret får ett brett urval av bilder efteråt. Vi gick sedan vidare till middagen där jag fotade en stund före jag avslutade dagen. Om du vill se mer av mina bilder från olika bröllop kan du kolla mitt bröllopsgalleri

Bröllopsfotografering i Gunnarskog Arvika

13 augusti 2016 fotade jag Johan och Lizettes bröllop i Gunnarskog, Arvika. Det var en mulen dag när Johan och Lizette gifte sig borgerligt vid Gunnarskogs hembygdsgård. Vänner och släkt mötte upp för att fira paret. Bröllopsmiddag och fest hölls på hembygdsgården. Fler bilder finns i mitt bröllopsgalleri

Bröllopsfotografering i Koppom Arvika

19 september 2015 fotade jag mitt första bröllop. Precis som många andra bröllopsfotografer så började jag med att fota en god väns bröllop. Remy som är brudgummen kommer från Koppom och hans brud Widiah kommer ända från Indonesien. De höll sitt bröllop på Järnskogs hembygdsgård strax utanför Koppom. Det var en vacker dag med ett ungt vackert par. Den närmaste familjen och några vänner var där. Efter bröllopet åt vi middag på hembygdsgården där bruden sjöng för brudgummen och alla fick sig något gott att äta och dricka. Efter mitt första bröllop så har det blivit många andra bröllop men jag har då fotat på uppdrag av människor som anlitat mig och som jag inte känner sedan förut. Fler bilder finns i mitt bröllopsgalleri.

Studiofotografi med en cirkuskonstnärinna i Arvika

Fredagen den 30 oktober kom Sara Jane från Borgvik och besökte mig i Arvika för att ta studio foton när hon utförde akrobatiska konster. Sara Jane är cirkus akrobat, eller som hon själv säger en cirkuskonstnärinna men även en yoga lärare. Jag och Sara Jane hade en kul timme där hon utförde olika positioner som i mina ögon är helt omöjliga att genomföra med annat än åratal av träning. Döm själva och om ni vill veta mer om Sara Jane kan ni besöka henne på hennes hemsida www.sarajane.se